Populära bilmärken i Sverige

Att köpa och sälja bilar är ett yrke som länge varit populärt i Sverige. I själva verket är det något som har fortsatt att växa ända sedan bilar började utvecklas och därefter blev tillgängliga för den breda allmänheten. Dock har en del bilmärken blivit mer populära än andra i Sverige. Exempelvis brukar BMW köpas av yngre personer som inte har familj, medan Volvo och Saab generellt sett köps av familjer som vill ha en bil i flera år. Därför kommer denna artikel kolla närmre på ett par olika bilmärken som är populära i Sverige.

BMW – en stilren klassiker

När det kommer till att köpa bilar av kvalité är BMW oftast det första som många tänker på. BMW kommer ursprungligen från München i Tyskland men har under de senaste årtiondena vuxit globalt och finns nu på alla kontinenter. Förutom att tillverka bilar har BMW också en mängd olika typer av andra produkter i sitt sortiment. Det handlar bland annat om flygplansmotorer och motorcyklar. Dock går dessa under andra namn och varumärken. Detta gör dock inget, då BMW har en mängd olika typer av modeller som går att köpa. Bara i Sverige går det att köpa BMW modeller hos flera olika återförsäljare. Bilarna går både att köpa nya och begagnade, så det går att köpa precis vilken bil som helst. Dock rekommenderas det att ta kontakt med duktiga återförsäljare som Holmgrens bil då de kan hjälpa till med exempelvis värdering och återförsäljning.

Volvo – en bil för familjen

När det kommer till att köpa en familjebil i Sverige tänker de allra flesta på att köpa en Volvo. Det finns flera anledningar till detta, men den allra viktigaste anledningen är att Volvo som företag är svenskt i grunden och att de i sin tur har satt sin prägel inom den svenska kulturen. Det finns till och med att talesätt där svenskar vill ha tre v:n i livet, nämligen Volvo, villa och vovve. Så pass populär har Volvo blivit i Sverige. Dock är Volvo inget billigt märke, utan det finns numera en rad olika konkurrenter på marknaden i Sverige som har gjort att det inte lönar sig att köpa bilen i många fall. Exempelvis har märken som Skoda, Dacia och Toyota blivit populära när det kommer till familjebilar. Dessa är generellt sett lite billigare än Volvo. Dock rekommenderas det alltid att prata med en återförsäljare för att förstå sina behov i mer detalj.

Audi – en gammal favorit

Ett annat bilmärke som fortsatt att vara populärt under en längre period är Audi. Precis som BMW har Audi sitt ursprung i Tyskland. Många av bilmärkena har nämligen sitt ursprung i Tyskland då landet var ett av de första som blev industrialiserat, tillsammans med Storbritannien. Utöver detta har Tyskland alltid varit mycket framgångsrikt när det kommer till nya teknologier. Detta gäller inte minst när det kommer till Audi då de säljer allt från familjebilar till lite snabbare bilar som Audi R8.