McLaren

McLaren är en brittisk biltillverkare som har sitt högkvarter i Woking i Surrey. McLaren Automative, som är biltillverkarens fullständiga namn, har sin grund i McLaren Racing, som i sin tur grundades av Bruce McLaren år 1963. McLaren kommer ursprungligen från Nya Zeeland, och blev en legendarisk Formel 1-förare då han 22 år gammal vann US Grand Prix, vilket gjorde honom till den dittills yngste vinnaren av racet. Detta följde efter McLarens flytt till Storbritannien och att hans mentor Jack Brabham hade presenterat honom för Cooper Cars, som McLaren körde för från 1959 och sju år framåt. Han vann ytterligare tre Grand Prix efter sin första vinst som 22-åring, och körde bland annat för Jaguar, Aston Martin och Ford.

År 1963 bildade dock McLaren som sagt sitt eget företag, Bruce McLaren Motor Racing, och redan ett år därefter hade han och hans lilla team byggt den första McLaren-racebilen, M1A, som producerades i 24 exemplar. Den första Formel 1-bilen från McLaren, M2B, byggdes år 1965, och gjorde premiär på Monaco Grand Prix.2015_McLaren_650S_Spider,_carbon_fiber_pack

Bruce McLaren ville pressa sina färdigheter som innovatör, designer och entreprenör till det yttersta, och hade som mål att skapa den snabbaste vägracingbilen, med snabbast acceleration, i hela världen. Prototypen som var resultatet av denna ambition, M6GT, var lätt, låg och högljudd, hade en uppskattad toppfart på 265 kilometer i timmen och gjorde 0 till 160 kilometer i timmen på åtta sekunder. Trots att McLaren hade föresatt sig att tillverka 250 exemplar av M6GT blev detta aldrig verklighet, eftersom McLaren dog under en testkörning i Goodwood år 1970.

Bruce McLarens livsverk levde dock vidare, då McLaren Motor Racing efter flera kortare samarbeten med andra biltillverkare återlanserades som en självständig tillverkare under namnet McLaren Automotive år 2010.

Även om man äger en dyr bil som en McLaren är man dock inte skyddad från vardagliga problem som stenskott. Om man är ovillig att lämna ifrån sig sin bil för att få glaset reparerat, kan man vända sig till Mobilglas. De kan reparera bilglas på plats hos dig, istället för att du ska köra din bil till dem, vilket betyder att du aldrig behöver lämna ifrån dig din McLaren. Gå in på http://www.mobilglas.se/ för mer information.