Dyraste bilarna

Har du en bil därhemma som det tog lång tid att spara ihop till? Även om det är så kan din bil antagligen inte jämföras med några av världens dyraste bilar. Dessa bilar är oerhört exklusiva och kostar miljontals av svenska kronor. De flesta finns bara i några få exemplar över hela världen, det är såklart något som bidrar till det höga priset. Som exempel kan nämnas den röda Ferrari från 1957 som såldes för 300 miljoner svenska kronor. Den finns bara i fyra exemplar och får inte ens köras på vanliga vägar då den är klassad som en racingbil. Den innehar nu titeln som världens dyraste racerbil.

3D Red Sport Car on White Background

3D Red Sport Car on White Background

Andra dyra bilar genom tiderna

Är du en av dem som tar med dig en egen tygkasse när du handlar på ICA för att spara på både pengar och miljön? Då ska du nog sluta läsa nu. Priset på följande bilar skulle nämligen kunna försörja flera barnfamiljer hela livet ut och flera av dem är inte särskilt miljövänliga med dagens mått. Som exempel kan bland annat Ferrari 250 GTO nämnas, en bil som bara gjordes i 36 exemplar. En av dessa tillhör bilfanatikern och programledaren för Top Gear, Chris Evans. Han betalade otroliga 38,4 miljoner dollar för att kunna stoltsera med denna röda skönhet. I samma extrema prisklass hittar vi Mercedes Benz W196R Silver Arrow. Det är en legendarisk sportbil som bara byggdes i 14 exemplar. I skrivandets stund finns det bara tio kvar och endast en som är i privat ägo. Den såldes på auktionshuset Bonham’s i 2013 och gick för smått fantastiska 29,6 miljoner dollar.

Andra dyra bilar som auktionerats ut

Det finns inget mer spännande än att befinna sig på ett auktionshus och där känna av stämningen när dyra bilar går under klubban. Du kanske aldrig själv kommer att få möjligheten att köpa hem en exklusiv sportbil men det gör inte upplevelsen mindre upphetsande. Just nu säger auktionshusen att det finns en ökad efterfrågan efter bilar från 80- och 90-talet, men inga av dem kan tampas med de riktiga praktexemplaren från 50- och 60-talet. Vad sägs om en 1967 Ferrari 275 GT-4 NART Spyder, en raritet som bara byggdes i tio exemplar. När en av dessa bilar auktionerades ut kom det bud från modemiljonärerna Ralph Lauren och Steve McQueen. Det blev dock en annan klädgigant, grundaren av märket Tommy Hilfigers som till slut fick hem den exklusiva bilen. Vad hamnade prislappen på? Endast 29,6 miljoner dollar, småpengar för företagsmagnater som drar storsummor varenda år. Vad skulle du göra med samma summa pengar, hade du lagt dem på en bil?