Dodge – en populärkulturell ikon

Dodge är ett klassiskt amerikanskt bilmärke främst känt för sina så kallade ”muskelbilar”. Företaget startades 1914, då under namnet Dodge Brothers på grund av att grundarna var bröderna Dodge.

Dodge tillverkar inte bara muskelbilar. Många känner förmodligen också igen deras lastbilar och andra arbetsbilar. Om du är hantverkare är din bil förmodligen en viktig del av din arbetsdag. Inte minst som förvaringsplats för dina verktyg. Besök worksystem för att hitta ett bra sortiment av säkra, hållbara och praktiska lösningar bland annat för verktygsförvaring i bilar.

Det går dock inte att tala om Dodge utan att nämna bilmodellen Challenger. Challenger har tillverkats i tre olika utföranden, där den första generationen tillverkades på 1970-talet. Bland annat blev modellen känd från kultfilmen Vanishing Point från 1971. Modellen spelade en stor roll i en av filmernas centrala biljaktsscener. Andra välkända bilmodeller tillverkade av Dodge är till exempel Charger, som syntes i TV-serien The Dukes of Hazzard. På 2000-talet hör Viper till en av deras mest kända modeller. Den har dock inte sålt tillräckligt bra och produktionen lades ner under 2017. Det hindrar dock inte att även den modellen figurerat i en mängd filmer, kanske mest framträdande i serien Fast & the Furious.